Eveline Verhoeven – Gedragstherapeutisch Medewerker I.O.

Als behandelaar bij Boncura ben ik betrokken bij alle fasen van de behandeling; intakegesprekken en behandelvoorstellen, uitvoering van behandeling in individuele gesprekken, e-health- en/of groepsbehandeling. Ik heb ook allerlei bijkomende taken zoals evaluaties, contacten met naasten of instanties en correspondentie met verwijzers of derden.

Onze cliënten zijn heel divers, uiteenlopend in leeftijd, hulpvraag en achtergrond. Onze cliënten zijn soms hoogbegaafd en het is heel uitdagend om goed aan te sluiten; je moet met goede argumenten komen!  Sommige trajecten zijn juist meer praktisch of ondersteunend waarin mijn ervaring als sociotherapeut goed van pas komt. Het uitvoeren van behandelingen in het Engels vind ik een echte uitdaging, zowel wat betreft de taal als cultureel. Hierdoor is mijn werkdag heel gevarieerd en kan ik mij op allerlei vlakken verdiepen en/of specialiseren. Onze holistische visie met aandacht voor fysieke, mentale en zingevende dimensies, geeft ruimte tot maatwerk: breder kijken dan de diagnose alleen en verschillende interventiemogelijkheden naast CGT zoals positieve psychologie, mindfulness of hartcoherentie.

Boncura is een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en tegelijkertijd trouw blijft aan onze visie dat zorg draait om mensen. En dat betreft niet alleen cliënten maar ook medewerkers. Onze unieke holistische aanpak vind ik ook terug in de werksfeer.  Als medewerker ervaar ik de ruimte om te doen waar ik goed in ben en blij van wordt, te leren waar ik verbetermogelijkheden zie door bijvoorbeeld intervisie, werkbegeleiding of een opleiding. Er is ruimte en oog voor mijn eigen persoonlijke kwetsbaarheden of onzekerheden waar ik als professional nou eenmaal ook weleens tegenaan loopt.

Wat ik heel leuk vind aan het werken in een kleine organisatie zoals Boncura is dat ik invloed ervaar op allerlei gebieden; Ik neem deel aan verschillende projecten op het gebied van zorglogistiek, beleid, cliënttevredenheid. Zo had ik laatst ineens een gesprek met de toezichthouders. Heel interessant en leuk om op zoveel verschillende aspecten van het bedrijf een aandeel te kunnen leveren.

Ik ervaar mijn collega’s als bruggenbouwers; enthousiast, betrokken en hoewel we een zelfstandige functie hebben heerst toch het gevoel het samen te doen. Zo werk ik zelf ook graag, dus als je nieuwsgierig bent geworden vertel ik je graag meer over mijn ervaringen tijdens een kopje koffie.

Nieuws

Van stress naar veerkracht

Anders leren omgaan stress of psychische klachten: richting een veerkrachtiger zelf In de hedendaagse snelle en veeleisende werkomgeving worden veel...

Lees meer

Activerende groep

Bij Boncura GGz is de Activerende Psychomotorische Therapie (PMT) groep een belangrijk onderdeel van ons behandelaanbod. Deze vorm van therapie...

Lees meer

Onder spanning

Bij Boncura GGz begrijpen we hoe belangrijk het is om effectief om te gaan met stress en spanning. In ons...

Lees meer

Groepsbehandeling

Bij Boncura GGz is groepstherapie een belangrijk onderdeel van het behandelaanbod: Oefenen in een ondersteunende omgeving Groepstherapie biedt een veilige...

Lees meer
Copyright © 2024