Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve Gedragstherapie, ook wel CGT genoemd, is een behandelvorm die bij een breed scala aan psychische klachten wordt aanbevolen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Binnen Boncura maken we in behandelingen ook veelvuldig gebruik van (verschillende interventies uit de) Cognitieve Gedragstherapie. Het is een actieve en inzicht gevende behandelvorm waarbij je samen met je behandelaar werkt aan opgestelde doelen. CGT is erop gericht om belemmerende gedachte- en gedragspatronen in kaart te brengen en te veranderen. Zo kunnen aanhoudende gevoelens van angst, boosheid en verdriet in de loop van de tijd verminderen.

Wil je weten waar Cognitieve Gedragstherapie je nog meer mee kan helpen? Klik dan hier.

ACT is een onderdeel van de 3e generatie Cognitieve gedragstherapie. Ook bij Boncura wordt deze methode toegepast, zowel in groep als individueel. Download hier het Zelfhulpboek van ACT of kijk op deze pagina voor meer informatie.

Depressieve klachten

Eén op de vijf Nederlanders krijgt ooit te maken met depressieve klachten. Voor jezelf, maar ook voor je omgeving, kan het moeilijk zijn om de ervaren depressieve klachten te accepteren of begrijpen. Hoe leg je bijvoorbeeld aan anderen uit wat je voelt? Onderstaande animatievideo “Black Dog” beeld depressieve gevoelens uit als een grote zwarte hond, hoe meer depressieve klachten je ervaart, hoe meer deze hond je in de weg loopt en bij je in de buurt is. De video geeft uitleg, maar ook tips over hoe om te gaan met aanhoudende depressieve klachten.

Mindfulness

Met de onderstaande playlist kan je verschillende soorten mindfulness oefeningen uitvoeren. Deze oefeningen zijn te beluisteren via je mobiele telefoon.

EMDR

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een verwerkingsgerichte therapievorm, die vooral ingezet wordt bij mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeluk, een geweldsincident of seksueel geweld. EMDR kan ook effectief bij andere klachten ingezet worden.

Tijdens het intakegesprek of een lopend behandeltraject kan, in overleg met je behandelaar, (aanvullend) EMDR geadviseerd worden. In onderling overleg met jou wordt besloten of we dit al dan niet gaan inzetten. Onderstaande animatievideo’s kunnen bijdragen aan het maken van een weloverwogen keuze, of om je voor te bereiden op de eerste EMDR-sessie. Je kunt deze video ook laten zien aan mensen uit je directe omgeving om ze uitleg te geven over jouw behandeling.

 

Neem contact op

Vragen? Laat u gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Naar contact
Copyright © 2023