Zorgverzekering 2021

Wil je in 2021 verzekerd zijn van goede zorg, die volledig vergoed wordt? Let dan goed op bij het afsluiten van je zorgverzekering voor het komend jaar.

Mensen zijn in Nederland vrij om hun zorgverzekeraar te kiezen. Los van de premie is het ook belangrijk te weten welke zorg dan vergoed wordt en welke niet.

In behandeling bij boncura

Mocht je bij Boncura in behandeling (willen) zijn en wil je liever niet zelf de rekening betalen of indienen bij je zorgverzekeraar, dan kan het verstandig te zijn om na te gaan welke verzekeraar het beste bij je past.

Boncura GGz levert in de basis 2 typen zorg:

  • zorg in de Generalistische Basis GGz (maximaal 1 traject per jaar)
  • Intensievere zorg in de Specialistische GGz

Boncura heeft voor deze typen zorg een dekkingsoverzicht gemaakt, zodat jij snel en gemakkelijk kan zien met welke zorgverzekeraar contracten zijn afgesloten. Het dekkingsoverzicht kan je vinden onder deze link.

Contracten en kosten bij Boncura

Met alle zorgverzekeraars heeft Boncura GGz basiscontracten afgesloten, maar voor enkele zorgverzekeraars zijn geen contracten afgesloten voor de intensievere zorg. Dit komt omdat zorgverzekeraars bijvoorbeeld vinden dat ze al voldoende zorg hebben gecontracteerd bij andere bekende zorgaanbieders.

Omdat Boncura voldoet aan alle vereisten voor een gespecialiseerde GGz instelling wordt de zorg ten alle tijde vergoed. Bij sommige verzekeraars is het dan zo dat je dan zelf de factuur moet indienen. Je krijgt dan het bedrag wat vergoed wordt van je verzekeraar gestort op je rekening, waarmee jij je behandelingen kan betalen.

Je betaalt bij Boncura nooit meer dan het eigen risico. Dat is het bedrag dat bij alle Nederlanders afgetrokken wordt van de vergoede zorg.

Soms wordt door de zorgverzekeraar een extra korting toegepast (de eigen bijdrage), omdat de zorgverzekeraar geen contract heeft met een zorgaanbieder. Deze eigen bijdrage hoef je bij Boncura niet te betalen.

Voor de duidelijkheid:

Wettelijk Eigen risico:  is voor alle Nederlanders in 2021 €385,- voor alle zorg (met uitzondering van de huisarts).

Eigen bijdrage: wordt soms toegepast door zorgverzekeraars. Bij Boncura hoef je die niet te betalen.

Wil jij meer weten over onze contracten met de zorgverzekeringen? Neem dan contact met ons op.

Nieuws

Slaaphygiëne

De decembermaand is geweest en we starten het nieuwe jaar vaak met goede voornemens. In dit blog ga ik jullie...

Lees meer

Webinar Slaapproblemen

Meld je via onderstaand formulier aan voor het webinar over slaapproblemen. De webinar is op dinsdag 26 januari van 19:00...

Lees meer

De december maand 

En dan is het alweer zover… Dé decembermaand waarin Sinterklaas voorbij is gekomen, kerst nadert en we ons klaar maken...

Lees meer

Corona maatregelen Boncura GGz

Boncura GGz volgt de richtlijnen van de rijksoverheid met betrekking tot de Geestelijke gezondheidszorg. Bij Boncura maakt de behandelaar met...

Lees meer
Copyright © 2021