Update zorgverzekeraars 2024

Contracten zorgverzekeraars 2024 – Update 8-12-2023

Onderstaande tekst is ook te vinden onder boncura.nl/kosten

Bij Boncura streven we ernaar om elk jaar met alle zorgverzekeraars samen te werken. Goed nieuws: alle zorg wordt vergoed (behalve het eigen risico), zonder extra eigen bijdrage.

Alleen met ONVZ is het nog niet zeker dat er een contract wordt afgesloten voor 2024. Wel is het zo dat de verzekerden bij ONVZ die al in behandeling zijn bij Boncura sinds 2023, hun behandeling in 2024 mogen afmaken, volledig vergoed zonder eigen bijdrage. Op deze pagina houden we je zo goed mogelijk op de hoogte.

Verwijzing nodig?

Ja, voor vergoeding door Boncura is een verwijsbrief van een huisarts, bedrijfsarts of specialist vereist, en de klachten moeten vallen onder een ‘DSM-5-classificatie’.

Eigen risico in 2024

Het standaard eigen risico blijft €385,- en kan hoger zijn als je voor een hoger eigen risico hebt gekozen. Moeite met betalen? Vraag een betalingsregeling aan bij je verzekeraar voor gespreide betaling.

No show: niet verschijnen bij afspraken

Kosten voor last-minute afzeggingen (binnen 24 uur): €102,50 dit wordt, niet vergoed door de verzekeraar. Herhaaldelijk niet komen kan leiden tot (tijdelijke) stopzetting van de behandeling. Zie hier voor meer info over via deze link.

Tarieven

We hanteren het gemiddelde gecontracteerde tarief van je verzekeraar, dus geen extra eigen bijdrage (buiten het eigen risico). Voor buitenlandse verzekerden gelden NZa-tarieven. Bekijk deze tarieven via de link. Verder kan het zijn dat je werkgever een traject voor jou bekostigd via Boncura@work, zie work.boncura.nl voor meer informatie.

Wanneer wordt de zorg niet vergoed?

Als je klachten niet onder de ‘DSM-5-classificatie’ vallen, of als je niet wil dat de zorgverzekeraar weet dat je in behandeling bent bij de GGz: alternatief: zelf betalen (zie “particulier”).

Internationale studenten & EHIC

Studenten met een EHIC-kaart krijgen zorg 100% vergoed. Zonder EHIC (bijv. OOM of AON) ? Toon schriftelijke bevestiging van je studentenverzekering voor vergoeding.

Intake en e-health

Intakegesprekken en e-health programma’s maken deel uit van je behandeling. Kosten hiervoor worden in rekening gebracht als behandel- of diagnostiektijd.

 Particuliere behandeling

Ook mogelijk zonder huisartsverwijzing. Wij hanteren de NZa-tarieven. Kosten voor dossiervorming worden ook gefactureerd.

 

Zie voor een actueel overzicht voor 2023

Nieuws

Activerende groep

Bij Boncura GGz is de Activerende Psychomotorische Therapie (PMT) groep een belangrijk onderdeel van ons behandelaanbod. Deze vorm van therapie...

Lees meer

Onder spanning

Bij Boncura GGz begrijpen we hoe belangrijk het is om effectief om te gaan met stress en spanning. In ons...

Lees meer

Groepsbehandeling

Bij Boncura GGz is groepstherapie een belangrijk onderdeel van het behandelaanbod: Oefenen in een ondersteunende omgeving Groepstherapie biedt een veilige...

Lees meer

Supervisie en Intervisie voor (GZ-) psychologen (i.o.)

Bij Boncura GGZ begrijpen we dat het werk als GZ-psycholoog of cognitief gedragstherapeut uitdagend kan zijn. Of je nu een...

Lees meer
Copyright © 2024