Tussenstand contractering verzekeraars – 01-01-2023

Boncura krijgt regelmatig vragen over de vergoedingen door zorgverzekeraars in 2023. Dit is een update over wat er tot nu toe (7-12-2022) bekend is. Wanneer  er meer bekend is, zal op deze website gepubliceerd worden.

Tot nu toe hebben wij een passend contract met de volgende verzekeraars:

Menzis – Anderzorg, Hema

Achmea – Zilveren Kruis, De Friesland, FBTO, Interpolis, ZieZo, Prolife

ONVZ – VvAA, Jaaah

ENO – Salland

OWM Zorg en Zekerheid, AZVZ

Aevitae – EUcare

DSW, Stad Holland en In Twente

Caresq – Aevitae

ASR – Ditzo

CZ – Nationale Nederlanden en OHRA –  Let op! nieuwe aanmeldingen kunnen per 14/4 niet meer in behandeling genomen worden, gezien het plafond van de verzekeraar. Clienten die voor die tijd verwezen zijn door de huisarts of al in behandeling zijn, kunnen nog hun behandeling afmaken bij Boncura. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met uw verzekeraar CZ, Nationale Nederlanden en/of OHRA.

 

Boncura heeft GEEN contract voor 2023 met:

VGZ – VGZ bewuzt, Unitedconsumers, Univé, Zekur, UMC Zorgverzekering, IZA, IZZ, Zorgzaam

Voor cliënten die toch verzekerd zijn bij VGZ of 1 van bovengenoemde merken die onder VGz vallen, geldt in 2023 een eigen bijdrage. VGZ betaalt het gedeelte wat wel vergoedt wordt rechtstreeks aan Boncura, het gedeelte wat niet vergoed wordt, wordt achteraf rechtstreeks aan u in rekening gebracht. De hoogte van die eigen bijdrage verschilt per polis. Wilt u in aanmerking komen voor volledige vergoeding, adviseren wij u over te stappen naar een verzekeraar die wel een contract heeft bij Boncura GGz.

 

Bij restitutiepolissen bent u altijd verzekerd van 100% vergoeding 

Basisverzekering Restitutie -ASR *

Basisverzekering Restitutie – Aevitae *

Zorgkeuzepolis – CZ *

Zorgkeuzepolis – IZZ *

Menzis basis vrij – Menzis *

Zorgpolis – Stad Holland * (goedkoopste restitutiepolis)

Basis Exclusief – Zilveren Kruis* .

 

Reden voor u om goed te kijken naar uw verzekering als u in behandeling bent bij Boncura in 2023, of in behandeling komt. 

Het integrale zorgakkoord (IZA) dat het kabinet afgelopen herfst heeft doorgevoerd, hebben diverse cliënten en beroepsorganisaties in de GGz niet getekend. De reden hiervan is dat de vrije artsen keuze (of lees: vrije behandelaar keuze in de GGz, het gaat om diverse types zorg) afgeschaft wordt.  Dit maakt het voor zorgverzekeraars mogelijk om cliënten en zorgaanbieders bijvoorbeeld maar 55% van het landelijk bepaalde NZA tarief te vergoeden, om zo cliënten te stimuleren naar grote (gecontracteerde) instellingen te bewegen. Dergelijke lage vergoedingspercentages mochten tot nu toe niet, maar in 2023 is dit dus nu mogelijk gemaakt door het kabinetsbeleid.

Boncura heeft tot in 2022 de korting die zorgverzekeraars heeft opgelegd, niet doorberekend naar haar cliënten. Mocht het zo zijn dat zorgverzekeraars die lage tarieven in 2023 daadwerkelijk gaan invoeren, is Boncura, helaas,  genoodzaakt haar cliënten (net als andere GGz aanbieders) een deel bij te laten betalen. Wij adviseren u daarom van harte goed te kijken bij wie u een zorgverzekering afsluit, om niet voor ongemakkelijke verassingen te komen staan.

Internationaal verzekerden met een EHIC pas of via AON (9 sessies) of andere studentenverzekering hebben uiteraard ook volledige vergoeding voor 2023.

 

 

 

Nieuws

Cardiologie Groepsbehandeling – HartSlagen

“Ik durf weer te leven” – Deelnemer HartSlagen groepsbehandeling-   HartSlagen is een groepsbehandeling die zich richt op cliënten die...

Lees meer

Mindfulness – Mindfulness Based Cognitive Therapy

Mindfulness (of Mindfulness Based Cognitive Therapy – MBCT) is een ervaringsgerichte training die geschikt is voor een brede doelgroep van...

Lees meer

ACT – Acceptance and commitment therapy

"Aan het begin dacht ik dat groepstherapie in de vorm van de ACT-Groep niks voor mij zou zijn. Achteraf is...

Lees meer

Tussenstand contractering verzekeraars – 01-01-2022

Boncura krijgt regelmatig vragen over de stand van contractering. Dit is een update van 01-01-2022. Wanneer  er meer bekend is,...

Lees meer
Copyright © 2023