Boncura GGz: betrouwbare jeugd-GGZ.

Bij Boncura GGz begrijpen we dat de mentale gezondheid van kinderen en jongeren van het grootste belang is. We zijn er om hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg te bieden aan de jeugd, met de nadruk op een multi disciplinaire benadering en individueel afgestemde zorg.

Waarom kiezen voor Boncura GGz?

 1. Specialisatie in jeugd-GGZ: Onze professionals hebben uitgebreide ervaring en expertise in het omgaan met de specifieke uitdagingen waarmee kinderen en jongeren te maken hebben op het gebied van geestelijke gezondheid. We begrijpen de complexiteit van deze periode en zijn goed toegerust om passende zorg te bieden. Met name op het gebied van behandeling en diagnostiek van ADHD heeft Boncura uitgebreide kennis en ervaring binnen ons multi disciplinaire team.
 2. Holistische benadering: We geloven dat geestelijke gezondheid niet los kan worden gezien van andere aspecten van iemands leven. Bij Boncura GGz kijken we naar het grotere geheel en nemen we alle relevante factoren in overweging, inclusief familie, school en sociale omgeving. Zo kunnen we een compleet beeld vormen en een passend behandelplan opstellen.
 3. Individueel afgestemde zorg: Elk kind is uniek en verdient zorg die specifiek op hun behoeften is afgestemd. We luisteren naar uw kind en uw gezin, en werken nauw met u samen om een behandeling op maat te ontwikkelen. Ons doel is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin uw kind kan gedijen.

Ons aanbod:

Indicaties voor behandeling bij Boncura:

Inwoners uit Twente (m.u.v. Almelo en Hof van Twente).

12-18 jaar  – Diagnostiek en behandeling van ADHD

16-18 jaar – Trauma, Stemmingsproblematiek of Angstklachten, diagnostiek bij vermoeden van autisme.

Boncura biedt geen behandeling of begeleiding bij:

 • kinderen die vallen buiten bovenstaande indicaties qua leeftijd of klachten type.
 • een behandeling onder een gedwongen / justitieel kader;
 • agressie problematiek – ernstig oppositioneel gedrag;
 • verslavingsproblematiek;
 • ernstige persoonlijkheidsproblematiek;
 • ernstige suïcidaliteit/ crisispsychiatrie en/ of automutilatie;
 • eetstoornissen
 • psychose;.
 1. Diagnostiek en evaluatie: We bieden uitgebreide diagnostische beoordelingen om de specifieke uitdagingen van het kind beter te begrijpen. Door grondig onderzoek kunnen we een duidelijk beeld krijgen van de beste manier om te ondersteunen en behandelen.
 2. Behandeling en therapie: Ons ervaren team van professionals biedt verschillende evidence-based behandelingen en therapieën. We richten ons op het verbeteren van de veerkracht, het bevorderen van positieve copingmechanismen en het ontwikkelen van gezonde gedragspatronen.
 3. Ouderbegeleiding en gezinsinterventies: We begrijpen dat het gezin een cruciale rol speelt in het welzijn van een kind. We bieden ondersteuning en begeleiding aan ouders en gezinnen om effectieve communicatie en gezonde relaties te bevorderen, waardoor de behandeling van uw kind wordt versterkt.
 4. Preventie en voorlichting: Naast behandeling zetten we ons ook in voor preventie en voorlichting. We organiseren workshops en trainingen voor ouders, scholen en andere belanghebbenden om bewustwording te vergroten en te helpen bij het herkennen van tekenen van geestelijke gezondheidsproblemen bij kinderen en jongeren.

Bij Boncura GGz begrijpen we dat het zoeken naar hulp voor uw kind een belangrijke stap is. We zijn hier om u te ondersteunen en te begeleiden tijdens dit proces. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw kind kunnen helpen bij het bereiken van een optimale geestelijke gezondheid en welzijn.

Aanmelding vindt plaats via de huisarts, bij voorkeur via zorgdomein. Wanneer u een verwijzing heeft bij de huisarts kunt u ook digitaal aanmelden via deze link. 

Neem contact op

Vragen? Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Naar contact
Copyright © 2024