Corona maatregelen Boncura GGz

Boncura GGz volgt de richtlijnen van de rijksoverheid met betrekking tot de Geestelijke gezondheidszorg.

Bij Boncura maakt de behandelaar met jou afspraken hoe om te gaan met deze maatregelen:

 1. Mocht je niet op afspraak kunnen komen (bijvoorbeeld: je bent verkouden/ je of je naaste behoort tot een risicogroep), dan is er mogelijkheid voor een online contact. Je krijgt dan een link voor beeldbellen van onze administratie of je behandelaar. Eventueel kan de afspraak per telefoon.
 2. Ook wanneer je behandelaar geen afspraak met je op locatie kan maken (bijvoorbeeld: je behandelaar is verkouden, de naaste van je behandelaar behoort tot een risicogroep), kan er gekozen worden voor beeldbellen en/of e-health.  Je behandelaar neemt in dit geval contact met je op en bespreekt met je de mogelijkheden.

De behandeling kan dus gewoon voortgang vinden. Voor vragen neem contact hier contact met ons op.

Kan ik nog naar een afspraak op de polikliniek, of naar de praktijk voor een behandeling?

Behandelingen moeten zoveel mogelijk doorgaan. Algemene insteek is dat de behandelaar samen met de patiënt en naastbetrokkenen besluit op welke wijze (face-to-face, digitaal of een combinatie van beiden) de behandeling plaatsvindt. Bij een face-to-face behandeling gelden de basisregels:

 • Was uw handen regelmatig met water en zeep.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar.
 • Binnen de algemene ruimten is het dragen van een mondkapje verplicht.

Ga niet naar de afspraak als u klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Voor meer informatie over lopende behandelingen kunnen patiënten contact opnemen met de zorgaanbieder.

Kan mijn groepsbehandeling nog doorgaan?

Groepsbehandelingen en dagactiviteiten kunnen weer worden opgestart onder de voorwaarde dat de groepen niet groter zijn dan de ruimte toelaat: minimaal 1,5 meter afstand tussen de deelnemers en behandelaars. Ook gelden de andere basisregels:

 • Was uw handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen
 • Binnen de algemene ruimten is het dragen van een mondkapje verplicht.

En ga niet naar de afspraak als u klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts.

Daarnaast kan het zijn dat het er bij de zorgaanbieder anders aan toe gaat dan u gewend bent. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gescheiden in- en uitgangen of dat u geen gebruik kunt maken van koffie automaten.

Zorgaanbieders zullen bij beperkte beschikbare ruimte een afweging moeten maken welke patiëntgroepen als eerste weer een groepsbehandeling of dagactiviteit kunnen opstarten.

Nieuws

Slaaphygiëne

De decembermaand is geweest en we starten het nieuwe jaar vaak met goede voornemens. In dit blog ga ik jullie...

Lees meer

Webinar Slaapproblemen

Meld je via onderstaand formulier aan voor het webinar over slaapproblemen. De webinar is op dinsdag 26 januari van 19:00...

Lees meer

Zorgverzekering 2021

Wil je in 2021 verzekerd zijn van goede zorg, die volledig vergoed wordt? Let dan goed op bij het afsluiten...

Lees meer

De december maand 

En dan is het alweer zover… Dé decembermaand waarin Sinterklaas voorbij is gekomen, kerst nadert en we ons klaar maken...

Lees meer
Copyright © 2021